2 Ekim 2010 Cumartesi

YENİ ANTRENÖR VE SİSTEMİ İLE FENERBAHÇE ÜLKER

2007 sezonunda göreve gelen Bogdan Tanjevic'in sezon sonunda ayrılması ile Fenerbahçe Ülker'de yeni bir yapılanmaya gidildi. Geçtiğimiz sezon Futbol Şubesi'nde uygulanmış olan sportif direktörlük modelini andıran sistem bu sezon da Basketbol Şubesi'nde uygulamaya konuldu. Bu doğrultuda Aydın Örs'e "Genel Koordinatörlük" görevi verildi ve antrenör olarak da Valencia'da EuroCup şampiyonluğu yaşayan Neven Spahija ile anlaşıldı. Geçtiğimiz sezon Efes Pilsen ile oynanan Final serisinde Antrenör Bogdan Tanjevic'in rahatsızlığı üzerine dümeni devralan Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan ise aynı görevini sürdürecek. Yönetim anlamında kısa bir süre içinde büyük değişiklikler yaşanan Fenerbahçe Ülker'de geçen sezon Futbol Şubesi'nde yaşanan problemlerin Basketbol Şubesi'nde de görülüp görülemeceği tartışılırken, Fenerbahçe Ülker, hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile bu düşünceleri dağıtmış gibi görünüyor.
Geçen sezon kadroda yer alan oyunculardan Semih Erden, Ömer Aşık, Rasim Başak ve Gordon Gricek ile yollarını ayıran Fenerbahçe Ülker, bu sezona Darius Lavrinovic, Marko Tomas, Kaya Peker, Rasid Mahalbasic ve Engin Atsür transferleri ile başladı. Genel Koordinatör Aydın Örs'ün sezon başında kadroda düşünmediği Lynn Greer, Engin Atsür'ün Dünya Şampiyonası hazırlıkları sırasında sakatlanması ile takımda kalmış oldu. Sezonun ilk hazırlık maçını, iddialı bir sezon geçirme parolasıyla antrenörlüğe Faruk Akagün'ü getiren Türk Telekom ile yaptı. Pota altını çok iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, rakibini 10 sayı farkla 72-62 mağlup etmeyi başardı.
TÜBAD ve Banvit'in organize ettiği turnuvada Marko Tomas, Darius Lavrinovic, Engin Atsür, Mirsad Türkcan ve Roko Leni Ukic'ten yoksun bir kadro ile 3 maç yapan sarı lacivertliler sadece Olympiakos'a kaybetti. Olympiakos'un kadrosu ve Fenerbahçe Ülker'in kadro eksikliği göz önüne alınırsa, bu yenilgi o kadar da önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe Ülker'in gün geçtikçe sezon içerisinde benchte kullanabileceği oyunculara bu turnuvada uzun süreler vererek onları tam anlamıyla hazır hale getirebilmesidir. Bu bağlamda şans verilen ilk 5 başlaması öngörülmeyen Can Maxim Mutaf (4 maçta 27 sayı), Rasid Mahalbasic (3 maçta 14 sayı) ve Erbil Eroğlu (3 maçta 8 sayı) gibi oyuncuların takıma uyumu ve özgüven eksiklikleri de giderilmiş oldu. Geçen sezon Semih Erden ve Ömer Aşık'ın arkasında yer aldığı için fazla süre alaman Oğuz Savaş (4 maçta 42 sayı), kendisine inanıldığı zaman neler yapabileceğini hazırlık maçlarında gösterdi. Aynı şekilde gelişimini her sene sürdüren Emir Preldzic de(4 maçta 50 sayı - 10 asist) Ukic'in yokluğunda takımı iyi bir şekilde yönetti. Ömer Onan da Dünya Şampiyonası'ndaki grafiğini hazırlık maçlarında da sürdürerek gerektiği zamanlarda sorumluluk alabileceğini göstermiş oldu. Pota altında güçlü bir takım olabilmek adına yapılan transferlerden biri olan Kaya Peker (3 maçta 20 sayı), performanası ile Fenerbahçe Ülker'e büyük katkılar vereceğini ispatladı. Bu takıma Marko Tomas, Roko Leni Ukic, Mirsad Türkcan ve Darius Lavrinovic'in de ilerleyen haftalarda katılacağını düşündüğümüzde ligin şüphesiz en büyük favorisinin derin ve kaliteli oyuncu kadrosu ile Fenerbahçe Ülker olacağı kanaatindeyim.
İlerleyen yazılarımızda da Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Eurolaegue gruplarını değerlendireceğiz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sene çok önemli çünkü yüklü paralar harcanarak önemli transferler yapıldı. ancak bu sene hedef türkiye ligi şampiyonluğu olmamalı, hedef kesinlikle Final Four olmalı. Bunun dışındaki bir sonuç başarısızlık olur kanatindeyim. Bu kadro Türkiye de zaten rakipsiz. onun için lig şampiyonluğuna da rahat ulaşacaktır.

Basketbol Durağı dedi ki...

Aynı fikirdeyim. Eğer bir aksilik olmaz ise (marko tomas veya lavrinovic ikilisinin sakatlığı gibi) Türkiye'deki bütün kupalar garantidir. Ayrıca Fenerbahçe Ülker, kalamasa da Final Four'a tarihinin en başarılı avrupa derecesini yapacaktır.

Yorum Gönder