15 Ekim 2010 Cuma

TÜRKİYE KUPASI'NIN ARDINDAN

2005 yılından itibaren değişik bir formatla oynanmaya başlayan Türkiye Kupası, bu sene de birbirinden zorlu karşılaşmalar ile basketbolseverlere keyif yaşattı. Geçtiğimiz 5 yılda olduğu gibi 4 ayrı ilimizde oynanan eleme grubu karşılaşmaları sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, 8'li finale katılmaya hak kazandı. Bazı takımlar gruplarında oynadığı maçlarda rakiplerine şans tanımayarak yenilgisiz 8'li final vizesi alırken, bazıları da gruplarında ikinci olabilmek için averaj hesapları yapmak durumunda kaldılar. Balıkesir, Ordu, Gaziantep ve Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Kupası'nda A Grubu'nda Aliağa Petkim, B Grubu'nda Efes Pilsen, C Grubu'nda Fenerbahçe Ülker ve D Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka tüm karşılaşmaları kazanarak 8'li finale katıldılar. İkincilik için kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı A ve C Gruplarında üçlü averaj ile rakiplerini geride bırakmayı başaran Banvit ve Medical Park Trabzonspor'un yanı sıra Galatasaray Cafe Crown ve geçtiğimiz yıl 2. Lig'den Beko Basketbol Ligi'ne yükselen Olin Edirne Gençlik 8'li finale kalmış olBu sezonki Türkiye Kupası'nda en büyük sürprizi hiç kuşku yok ki, basketbolda ve futbolda 1. liglerde göremediğimiz Edirne'yi temsil eden Olin Edirne Gençlik yaptı. Geçtiğimiz sezon büyük bir başarı göstererek Medical Park Trabzonspor ile Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi başaran Olin Edirne Gençlik, B Grubu'nda Pınar Karşıyaka ve Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi zorlu rakipleri karşısında aldıkları galibiyetler ile Efes Pilsen'in ardından 8'li finale kaldı. B Grubu'nda oynadığı ilk karşılaşmada Efes Pilsen'e karşı son saniyeye kadar galibiyeti kovalayan Trakya temsilcisi taraflı tarafsız herkesin gönlünü fethetti.
Bazı takımlar için mutlu biten Türkiye Kupası eleme grubu karşılaşmalarının bazı takımlara da ciddi mesajlar verdiğini söyleyebiliriz. Bu takımların başında Türk Telekom gelirken diğer takım ise üçlü averaj ile 8'li finale kalabilen Banvit'tir. Yeni bir yapılanmaya giden Türk Telekom, fikstürün de getirmiş olduğu şansızlıkla Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown gibi güçlü rakiplerine boyun eğdi ve elendi. Güçlü rakiplere elendiyse neden olumsuz sinyal aldınız diye düşünebilirsiniz. Ancak Türk Telekom, Galatasaray Cafe Crown ile kupanın son gününde adeta bir final mücadelesi yaptı. Kazananın finallere kalacağı karşılaşmada Galatasaray Cafe Crown, Schumpert, Shipp ve Rochestie gibi ilk beş oyuncularından yoksun olmasına rağmen rakibini 18 sayı farkla mağlup etmeyi başardı. Bize göre Türk Telekom'un Türkiye Kupası'ndan elenmesindeki en büyük etken, teknik kadronun ligin başlamasına sayılı günler kala yapmış olduğu transferleri henüz takım arkadaşlarına alışamamışken bu zorlu rakiplere karşı uzun süre sahada tutmasıdır. Her ne kadar 8'li finale yükselme başarısı gösterse de A Milli Basketbol Takımımızın teknik kadrosunda yer alan Orhun Ene'nin antrenörlüğünü yaptığı Banvit, kötü bir grafik sergilemeye devam ederek taraftarlarını şaşkına çevirebiliyor. Avrupa'da yaşanan sıkıntılı karşılaşmalar sonrası Euroleague elemelerini geçemeyen Banvit, TÜBAD ile ortaklaşa organize ettiği turnuvada da umut vermedi. Tüm bu olumsuz havaya rağmen tüm otoriteler Türkiye Kupası eleme grubunda Türk Telekom'a nazaran daha kolay bir kura çekmiş olan Banvit'in rahatlıkla 8'li finale kalacağını düşünüyordu. Hazırlık döneminde iyi bir performans gösteremeyen Banvit, grupta sadece Erdemir'i yenebilmesine rağmen Erdemir'in Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni yenmesi ile sevinmiş oldu. Geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçiren Banvit'in bu sezon nasıl bir performans göstereceğini bekleyip göreceğiz. Ancak Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bakalım yılların deneyimli antrenörü Faruk Akagün, yaklaşık 15 yıldır yapmadığı koçlukta kendini ne kadar geliştirmiş yada ne kadar eski de kalmış. akagün yaklaşık 15 yıldır oyuncu takibi yapıyordu ama koçluk başka birşeydir, devamlı kendini geliştirmek yenilenmek ister(Yoksa Fatih Terim gibi olursunuz yada Jerry Sloan) Akagün ün ilk amacı belli takım oyunu oynamak ama iyi takım oyunu da iyi oyuncularla oynanır, yoksa sıradan oyuncularla sıradan bir takım oyunu oynayıp ligi 12 bititirseniz karda olmuş sayılmazsınız, meziyet takım oyunu oynayarak başa oynamaktır, şu anki görüntü telekom açısından oldukça karamsar, bakalım duayen koç Akagün bunun altından kalkabilecek mi yoksa benim çağım geçti deyip Bodruma mı yerleşecek :)... (SEMİH)

Basketbol Durağı dedi ki...

Bodrum'da şimdiden yerini ayarlamıştır. Gidişatı gidişat değil. Türk Telekom yöneticileri asrın hatasını yaptılar bana göre. Bunu anlayacaklar ama ders çıkarabilecekler mi? Bekleyip göreceğiz.

Yorum Gönder