30 Eylül 2010 Perşembe

MAHMUDİ'Lİ GALATASARAY EMİN ADIMLARLA

Geçtiğimiz sezon yaşanan forma skandalı sonrası aldığı ceza ile lige dezavantajlı başlayan Galatasaray Cafe Crown, bu sezona çok önem veriyor. Bu doğrultuda idareciler İtalya'da "Yılın Antrenörü" ödülü alan Oktay Mahmudi'yi takımın başına getirdiler. Oktay Mahmudi'nin takımın başına getirilmesi ile birlikte yeni bir yapılanmaya gidilerek, tecrübeli ve takım oyununa yatkın oyuncular transfer edildi. Efes Pilsen'den Ermal Kurtoğlu ve Preston Schumpert, Cibona Zagreb'ten Luksa Andric, Türk Telekom'dan Tutku Açık, Beşiktaş Cola Turka'dan Haluk Yıldırım ve geçtiğimiz sezonu Bornova Belediyesi'nde geçiren Joshua Ian Ship ile transferi tamamlamayı düşünen Galatasaray Cafe Crown, bizce çok değerli bir oyuncu olan Evren Büker'i de yeni bir sözleşmeyle renklerine bağladı. Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Medical Park Trabzonspor'a transfer olan fakat anlaşmazlıklar sonrası ayrılan Büker, geçen sezon formasını giydiği Galatasaray Cafe Crown ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Avrupa Kupaları'na Yunanistan'ın Maroussi takımının katılabilmesi için gerekli dökümanlara sahip olamaması üzerine açılan kontenjandan yararlanarak katılmaya hak kazanan Galatasaray, bu kupada gruplara kalabilmek için Spartak Saint Petersburg ile öne eleme mücadelesi yapıyor. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda Rusya forması giyen Anton Ponkrashov ve Evgeny Kolesnikov’u kadrosunda bulunduran Spartak Saint Petersburg, çeyrek final aşamasına çıkan Slovenya'dan Miha Zupan’ı da bünyesinde bulunduruyor. Ülkemizde Pınar Karşıyaka ve Efes Pilsen için oynayan Henry Domercant, NBA’de Los Angeles Lakers tecrübesi bulunan Smush Parker gibi önemli oyuncuları kadrosunda bulunduran rakibi karşısında üstün bir oyun çıkararak sahadan 69-58 üstün ayrıldı. Hazırlık maçlarında takımdaki bütün oyunculardan azami verimi alma stratejisiyle oyuncularına eşit dakikalar veren Antrenör Oktay Mahmudi, meyvelerini toplamaya başlamış gibi gözüküyor. Doğru Antrenör ve yerinde transferlerle Galatasaray Cafe Crown bu sezon rakiplerine gözdağı vermek bir yana taraftarlarına da göze hoş gelen bir basketbol izleteceğe benziyor.

3 yorum:

Aslan dedi ki...

Aslan cimbom...

Adsız dedi ki...

oktay mahmudi gibi süper bir koç başta olmak üzere kurulan kadroya bakıldığında bence GS avrupada önemli başarılar elde edecektir ama bunun dışındada ligde FB ülker in final için 1 numaralı rakibidir. Hatta biraz daha takviye ile şampiyonluğu da baya zorlayabilirler.

Basketbol Durağı dedi ki...

Tabi ki Oktay Mahmudi gibi bir şansı elinde bulunduran Galatasaray, ligde bu sezon ilk 4 için kıyasıya bir rekabete girecektir. Eğer normal sezonu 2. sırada bitirebilirlerse şampiyonluk için dahi şansları olabilir. Avrupa'da ise en iyi sezonunu geçirecektir Galatasaray.

Yorum Gönder